Som ung og ny inn i voksenlivet er det fort gjort å være usikker på hvilke forsikringer man trenger. Kanskje du nettopp har fått deg lappen og planer om å kjøre din første bil? Her vil du få noen gode tips!

For deg under 25 år kan det være vanskelig å få gode priser på bilforsikringer. Dette gjelder uansett hvor god du er som sjåfør, ettersom forsikringsselskapene regner med at det blir minst en ulykke de første årene med lappen. Dette er som følge av at man er uerfaren og selv om du har brukt en god kjøreskole, vil det kunne oppstå situasjoner på veien som de ikke kan forberede deg på. Derfor har flere forsikring under foreldrene de første årene, men ikke alle kan dette.

Sjekk forskjellige selskaper

Før du tegner en forsikring vil det lønne seg å orientere seg om hva som er å finne på markeder. De fleste forsikringsselskaper tilbyr ulike pakker, priser og vilkår. Enten kan du gjøre denne jobben selv, eller du kan sjekke priser raskt via anbudstjeneste. Dette gjør prosessen mindre tidkrevende, samtidig som du vil kunne få bedre tilbud. Det eneste du trenger å gjøre er å fylle ut nødvendig informasjon, for deretter å vente på at tilbudene tikker inn. Du bør lete etter de beste vilkårene, til lavest pris og med lavest egenandel. Ved å gjøre denne prosessen i god tid før du skaffer deg bil, vil du kunne kjøre rett ut på veiene så fort kjøpet er gjort. Du kan nemlig ikke kjøre med bilen før forsikring er i boks pga. den lovpålagte ansvarsforsikringen.

Høy bonus gir lavere pris

Bonuser blir mye brukt som lokkemiddel blant forsikringsselskapene, og er en god måte for deg under 25 år for å få rimelige priser. Som flink sjåfør som ikke bruker dine forsikringer vil du opparbeide deg en bonus over tid som sakte, men sikker øker.  Dette gjør at du får lavere pris på egenandeler og at forsikringspremien reduseres. Grunnen til at du får bedre vilkår og lavere priser er fordi du som kunde utgjør mindre risiko og at forsikringsselskapet kommer til å tjene penger på deg – enn å stadig måte ut med store summer for å dekke skader.

Til slutt, sjekk dine forsikringer årlig for å sikre at du får de laveste prisene og de beste vilkårene. Om du finnes bedre tilbud hos et annet forsikringsselskap er det ikke noe i veien for å bytte.